Arvuti huviringid Maroko elu edendamiseks

Meie eesmärgiks on luua arvutiringlus, mis ei piirduks ainult Eestiga, vaid millest saaks kasu ka kogu ülejäänud maailm!

Kõik sai alguse turismireisist…

Aastaid tagasi oli GreenDice’i asutaja ja idee autor Argo Marokos turismireisil. Reisil alustas ta vestlust surfilaagri juhatajaga, kes oli äärmiselt entusiastlik ja arvutiteadlik, mis on Marokos haruldane. Tegelikult on ebareaalselt kõrgete hindade tõttu nutitelefoni omamine ligi kaks korda tõenäolisem kui arvuti omamine.
Nutitelefoni omamine on ligi kaks korda sagedasem kui arvuti omamine

Paljude peamine eesmärk on riigist lahkuda

Sealt hakkas välja kooruma probleem. Marokolaste peamine eesmärk on riigist lahkuda, et saada paremini tasustatud töö, paremad elamistingimused ja seeläbi ka parem elu.

Argo leidis lahenduse

Argot, kes ehitas oma arvutimüügifirma üles just eelkõige tänu arvutile ja headele oskustele seda kasutada, tabas seejärel idee.
Muutes arenenud riikides arvutite ostmise ja kasutamisega seotud tarbijakäitumist, saame soodsa hinnaga saata kasutatud, kuid kvaliteetseid arvuteid arengumaadesse. Samuti oleks võimalik pakkuda abi ja koolitusi selle kohta, kuidas kasutada arvutit, kui vahendit, oma elu parendamiseks, olenemata sellest, kus sa elad.

Esimene projekt

Natuke hiljem, pärast Marokost lahkumist, valmis meie esimene projekt – saatsime Marokosse 60 sülearvutit ja lõime esimese arvutiõpperingi. See projekt päädis suure positiivise tagasisidega ja näitas meile, et oleme õigel teel.
Nüüd näeme, et see arvutiringlust ja -teadlikkust puudutav probleem ei piirdu ainult vähearenenud riikidega, vaid esineb tegelikult ka jõukates riikides nagu Eesti, Läti ja teised Euroopa riigid. See paistab lihtsalt vähem silma, sest numbrid on väiksemad.

Seega – mida lauaulatuslikumalt me GreenDice’i põhimõtteid rakendame, seda suurema hulga abivajajateni jõuame, mis päeva lõpuks toob tagasi kõigile! 😊

 

Loe Maroko projekti kohta lähemalt siit: